Hjem > Der var engang > Strandvej 35 > Yderligere beskrivelse

Yderligere beskrivelse

Vi har modtaget nedenstående kommentarer til billederne fra Knud Bruun Rasmussen. Tak for det. 

Her følger nogle notater om Strandvej 35.

Huset blev bygget i 1907. Min morfar Lauritz Corfitzen skrev i sin levnedsbeskrivelse, at han lod huset opføre.

De to billeder af huset kan jeg ikke sige meget om. Med en bilsagkyndig ved din side, kan bilen sikkert identificeres, men jeg aner altså ikke, hvad det er for en. Det har formentlig været Christian Corfitzens bil. Morfar havde så vidt jeg ved ikke kørekort. Christian var søn af Lauritz.

Lauritz Corfitzen døde i 1957 og min mormor Clara Emilie døde i 1964. De beboede stueetagen i huset. På 1. sal boede min onkel Christian og tante Grethe med deres datter Bente.

Bryllupsbilledet.

Brylluppet blev holdt den 27. maj 1934. Billedet stammer fra haven i Strandvej 35.

Bruden (min mor) er Inger Elise Marie Corfitzen. Hun var født den 25. juli 1909. Brudgommen (min far) er Verner Bruun Rasmussen, født den 22. november 1910.

Verner var uddannet som lærer fra Skårup Statsseminarium i 1932, samme år, som de blev forlovet.

Yderst til venstre foran det store valnøddetræ sidder brudens far, smedemester Lauritz Corfitzen. Så kommer brudens mor, Clara Emilie Katinka Corfitzen.

Brudgommens mor (min farmor) holder ham kærligt under armen. Hun hed Inger Kirstine Rasmussen. Hun havde en urmagerbutik i Humble på Langeland.

Yderst i selskabet står Vilhelm Dinesen, politibetjent i Vordingborg, brudgommens fætter. Ved hans højre side står Ingeborg, hans kone.

Lige bag valnøddetræet står Lauritz Corfitzens bror, Chresten Corfitzen. Ved siden af ham står brudgommens seminariekammerat Emil Wennerstrøm. Han var gift med brudens kusine Edtih, som også ses på billedet helt ovre til højre.

 De to nydelige herrer i smoking til venstre i billedet er brudens brødre, smedemester Fritz Corfitzen og smedemester Christian Corfitzen. På verandaen yderst til venstre står Anna, gift med Fritz. Helt til højre på verandaen står Axel Mølgård Petersen, stationsforstander i Skævinge. Han er brudgommens svoger.

Lige bag brudgommen og hans mor står Grethe, gift med Christian. Lige bag hende står Louise Corfitzen, den yngste af de fire børn, som Lauritz og Clara Emilie havde. Hun blev senere gift med Arne Uglebjerg.

Lige foran Christian ses ansigtet af Valdemar Corfitzen, en bror til Lauritz.

Når jeg skriver det, kommer jeg i tanke om, at brudens familie var håndværkere, og gommens familie var offentligt ansat politi, skole, jernbane. Nå, det er jo bare en pudsig detalje.

Beboerforeningen har modtaget yderligere information om strandvej 35 fra Anne og Torben Lysdahl Sørensen, der som børn har tilbragt mange gode ferier her deres onkel Lauritz og tante Mille. Anne og Torben skriver:

Brudens mor, Clara Emilie Katinka Corfitzen, var født Olsen. En af hendes brødre hed Jens Harald Thorvald Olsen. Han blev gift med Emilie Kathrine Sørensen, vores mormor, som står på trappen med en frakke over højre arm ved siden af Christian Corfitzen på den ene side og en vinkende mand på den anden side.


Jens Harald Thorvald og Emilie Kathrine blev forældre til vores mor, som da billedet blev taget, var en ungmø på 18 år. Hun står bag bruden til venstre set forfra med blonde bølger i håret og et lidt skulende udtryk. Hun blev døbt Lizzie Lysdahl Olsen og var en af brudens kusiner. Lizzies far, brudens morbror, døde to år inden Inger og Verners bryllup.

 

En lille anekdote er, at Strandvej 35 har haft royalt besøg. Anne Lysdahl fortæller at en af onkel Lauritz’ historier var om dengang da kongen i karet kørte ind i hækken ved strandvej 35, fordi han eller kusken mistede kontrol over hestene. Onkel Lauritz var meget stolt af begivenheden og fik talt med kongen, som undskyldte mange gange. Der må være tale om Christian den tiende, som var i Svendborg i 1913 seks år efter, at huset var blevet opført.